Lodewien Zwart-KnottnerusEXPOSITIE IN SWALMEN

In het verzorgingshuis St.Jan Baptist te Swalmen was in de zomermaanden een expositie te zien van Ivon en Lodewien Knottnerus.

Ivon is een nichtje van Lodewien Knottnerus. Voor Ivon Knottnerus was dit haar eerste expositie, Ivon is vijf jaar geleden met acrylverf gaan werken. Zij wordt geinspireerd door de natuur, en dat is goed te zien aan haar kleurrijke schilderijen waar bloemen, vlinders en dieren vaak het onderwerp zijn. Een cursus heeft ze nooit gevolgd. Ze moet het hebben van proberen, eigen inzicht en soms wat ideeen van haar tante. Ivon is nog zoekende naar haar eigen weg en veel aan het proberen om haar eigen stijl verder te verkennen en ontwikkelen.

Ivon is erg blij met deze kans om te exposeren en dan meteen haar werken naast die van een zeer ervaren kunstenares te mogen hangen!

Lodewien Knottnerus schildert al meer dan 40 jaar, zij is begonnen met fijnschilderen en later is zij vrijer gaan werken, naarmate zij meer ging reizen en ook spiritualiteit een grotere rol ging spelen in haar leven, werden haar werken kleurrijker, zij is steeds op zoek naar een vorm waar kleur, beweging, maar ook drang naar een vrije geest een rol spelen! Lodewien werkt met veel verschillende materialen, zoals zand, papier, bronsafval, maar ook planten en zelfs mos komen in haar schilderijen voor.

Lodewien vond het een eer om samen met Ivon te exposeren! Er zijn veel overeenkomsten in hun werk, en de dames gaan regelmatig samen schilderen om zo meer inspiratie te krijgen en verschillende technieken te oefenen, en samen onstaan er mooie frisse werken, zij vinden het erg inspirerend om samen te werken, het zijn uren waar hard gewerkt wordt maar ook veel gelachen! Een voorbeeld van zo'n explosie van creativiteit is het tweeluik "de ontmoeting". Het laat zien hoe het zelfde onderwerp en het gebruik van hetzelfde materiaal toch een verschillend resultaat op levert.

Ivon en Lodewien zijn erg blij dat zij op zo'n prachtige locatie in Swalmen hebben kunnen exposeren.

De werken van Ivon zijn hier te bekijken

Lodewien is ook te  volgen op haar Facebook pagina

De schilderijen van Lodewien zijn te vinden op de schilderijen pagina

Voor meer informatie over exposities en prijzen kunt u contact opnemen met info@lodewien.nl of bellen met 033 4480070